بسیاری از کسانی که قصد خرید هندزفری بلوتوثی را دارند، فقط به قیمت و شکل ظاهری آن دقت می کنند. اما نکته مهم این است که شما در زمان خرید هندزفری بلوتوثی باید ویژگی هایی دیگری را هم در نظر بگیرید. در این مقاله درباره 10 نکته ای صحبت می کنیم که در هنگام خرید یک هدست بلوتوثی باید به آن توجه کنید. دانستن این نکات به شما کمک می کند که بتوانید یک خرید مطمئن و آگاهانه انجام دهید.
انتخاب نوع هندزفری بلوتوثی مناسب نیاز
شرکت های مختلف، انواع مختلفی از هندزفری های بدون سیم یا وایرلس را تولید می کنند. برای اینکه بهتر بتوانید نوع هندزفری بلوتوثی خود را انتخاب کنید، به اختصار درباره مهم ترین نوع آن ها توضیحاتی ارائه می گرد.
هندزفری وایرلس حلزونی (True Wireless Headphones)
یکی از محبوب ترین این مدل ها، هندزفری های وایرلس حلزونی هستند این نوع هدست ها به راحتی درون گوش قرار می گیرند و از طریق بلوتوث به گوشی های موبایل یا لپ تاپ، متصل می شوند. برای شارژ کردن آن ها هم می توانید از کابل یا شارژر سیمی استفاده کنید. این نوع از هدست ها، معمولا به آسانی قابل حمل هستند، وزن کمی دارند و طراحی ظاهری زیبایی دارند که با سلیقه اکثر افراد جور در می آید.
هندزفری بی سیم تک گوش
این نوع از هدفون ها، یک گوشی با میکروفون و اسپیکر دارند. برای کسانی که در طول روز ساعت های زیادی را با تلفن صحبت می کنند، هندزفری های بلوتوثی تک گوش انتخاب مناسبی است. معمولا این هندزفری ها، قیمت مناسبی هم دارند.
هندزفری های گردنی
در این مدل، اتصال بین موبایل و هدفون از طریق بلوتوث انجام می شود. اما بین دو گوشی هندزفری یک سیم کوتاه وجود دارد که می توانید در هنگام کار با این هدفون ها، آن را دور گردن بیندازید. این نوع از گوشی ها معمولا دوام بالاتری دارند.
ظرفیت باتری
دومین نکته ای که باید قبل از خرید هندزفری بلوتوثی به آن توجه کنید، ظرفیت باتری است. ظرفیت باتری هندزفری های بلوتوثی بین 8 تا 18 ساعت متغیر است. ظرفیت باتری عاملی است که روی مدت زمان شارژدهی هدفون تاثیر دارد. بدیهی است که هندزفری های با ظرفیت باتری بالاتر، می توانند مدت زمانی طولانی تری شارژ نگه دارند. در ساخت هندزفری های گردنی، معمولا از باتری های بزرگتری استفاده می شود. به همین خاطر این نوع از هندزفری ها معمولا شارژدهی بالاتری دارند.
میزان کیفیت صدا
یکی از معیارهایی که افراد در هنگام خرید هندزفری بلوتوثی به آن توجه کنند، این است که بتوانند با صدای بلند و بدون نویز، به خصوص در محیط های شلوغ به موسیقی گوش بدهند. این ویژگی به میزان کیفیت صدا بستگی دارد. کیفیت صدایی که در هدفونهای بیسیم تجربه میکنید به Audio Codec هدفون بستگی دارد. کدک یک ساختار نرمافزاری است که صدا را روی یک دستگاه رمزگذاری میکند و روی دستگاه دیگر رمزگشایی میکند. هم نرمافزار پخش موسیقی و هم هدفون باید از این کدکها پشتیبانی کنند تا بتوانید موزیک را با کیفیت اصلی خود گوش دهید.
یکی از ساده ترین راه ها برای تشخیص میزان کیفیت صدا، امتحان کردن آن است. اما در خریدهای اینترنتی، امکان تست کردن هندزفری قبل از خرید وجود ندارد. بنابراین، بهتر است عوامل فنی مهمی که روی کیفیت صدای هندزفری تاثیر می گذارند را بهتر بشناسید. در ادامه تعدادی از این عوامل معرفی می شوند:
درایورها
درایورها، قطعه سخت افزاری هستند که از سیم پیچ صوتی و دیافراگم تشکیل شده اند. این دیافراگم است که میزان کیفیت صدا را مشخص می کند. به عنوان مثال اگر از درایورهای 40 میلی متری در ساخت یک هندزفری استفاده شده باشد، صدا با کیفیت بیشتری به گوش شما خواهد رسید.
نوع درایورها عامل دیگری است که در میزان کیفیت صدا تاثیرگذار است. درایورهای دینامیکی معمولا با افزایش صدا، نویز ایجاد می کنند ولی میزان انرژی کمتری مصرف می کنند. درایورهای مغناطیسی، هم کیفیت بالا و هم میزان نویز کمتری دارند. اما هزینه آن ها هم نسبت به انواع دیگر درایورها بالاتر است.
امپدانس
برای اینکه بتوانید در یک محیط شلوغ از هندزفری استفاده کنید، به دنبال هدفون هایی باشید که امپدانس بین 16 تا 32 اهم دارند. در مورد هدفون های حرفه ای، میزان امپدانس ممکن است به بالای 300 اهم هم برسد اما از آن جایی که امپدانس بالاتر به معنای مصرف انرژی بالاتر و زودتر خالی شدن شارژ هندزفری است، برای استفاده های معمولی سعی کنید به دنبال امپدانس پایین تر باشید.
حساسیت
حساسیت یک هندزفری به معنای سطح فشار صدایی است که می تواند تولید کند. در هدفون های معمولی که در بازار موجود هستند، میزان حساسیت 68 دسیبل است. در هدفون های حرفه ای تر میزان حساسیت می تواند به 110 دسیبل هم برسد. هرچه میزان حساسیت در هندزفری بالاتر باشد، با افزایش ولوم، صدای بیشتری تولید می کند.
دامنه فرکانسی
دامنه فرکانسی، یعنی بیشترین و کمترین میزان صدایی که یک هندزفری می تواند تولید کند. دامنه فرکانس 20 تا 20 هزار هرتز، دامنه فرکانسی است که گوش انسان قادر به شنیدن آن است. هرچه میزان دامنه فرکانسی که یک هندزفری در بر می گیرد بیشتر باشد، صدای قوی تری تولید می کند.
نویز کنسلینگ
ویژگی نویز کنسلینگ (Noise-cancellig) در یک هندزفری از این جهت مهم است که باعث می شود در محیط های شلوغ، صداهای مزاحم به گوش شما نرسد. اگر با هندزفری بلوتوثی کار می کنید که قابلیت نویز کنسلینگ دارد، می توانید به راحتی در محیط های پرسروصدا به موسیقی گوش بدهید یا به مکالمات تلفنی خود پاسخ بدهید.
طراحی ارگونومیک و شکل ظاهری
شاید شکل ظاهری برای شما فاکتور مهمی باشد، اما فراموش نکنید که راحتی در استفاده هم برای یک هندزفری مناسب مهم است. باید هدفون ها را به گونه ای انتخاب کنید که با ساختار و اندازه گوشتان هماهنگ باشند. چون اگر این هماهنگی وجود نداشته باشد، هم گوش تان خسته می شود و هم در حین استفاده هندزفری از گوش خارج می شود. اگر از هندزفری های کاملا بدون سیم استفاده کنید، احتمال گم شدن آن ها در چنین شرایطی زیاد است.
ضد آب بودن
هندزفری هایی که ضد آب هستند، معمولا دارای یک گواهی IPX6 هستند. طبق این گواهی محصولی که خریداری کرده اید، در مقابل نفوذ آب، بارش باران و تعریق در هنگام ورزش کردن مقاوم است. بعضی از هندزفری های بلوتوثی حتا زمانی که در آب غوطه ور می شوند هم آسیبی نمی بینند. اما گاهی اوقات هندزفری های بلوتوثی در محیط های مرطوب دچار مشکل می شوند.
هماهنگی نسخه بلوتوث هندزفری
هماهنگی بین نسخه بلوتوث گوشی و بلوتوث هندزفری یک عامل بسیار مهم است. اگر هندزفری شما از نسخه بلوتوث گوشی پشتیبانی نکند، شما نمی توانید از هندزفری بلوتوثی خود استفاده کنید. پس ابتدا اطمینان حاصل کنید که حتما هندزفری شما از نسخه بلوتوث گوشی تان پشتیبانی می کند و سپس به دنبال هدفون هایی با نسخه بالاتر بلوتوث باشید. هرچه این نسخه بالاتر باشد، کیفیت انتقال صدا هم بالاتر خواهد بود.
امکانات جانبی
در بعضی از هندزفری های بلوتوثی، شما می توانید با لمس کردن گوشی های هندزفری، فرمان های جانبی را صادر کنید. می توانید صدا را کم و زیاد کنید، به آهنگ قبلی یا بعدی بروید، به تماس های خود پاسخ بدهید یا تماس را قطع کنید.
در بعضی از هندزفری ها، نرم افزارهایی قابل اجرا هستند که شما می توانید به کمک آن ها، محل هندزفری خود را پیدا کنید. این کار باعث می شود که شما هدست های خود را گم نکنید.
فراموش نکنید که هرچه امکانات جانبی هدفون های شما بیشتر باشد، قیمت آن هم افزایش خواهد یافت.
قیمت
همان طور که قبلا توضیح داده شد، قیمت هندزفری بلوتوثی تحت تاثیر کاربرد و ویژگی های مختلف آن هاست. شما می توانید با توجه به نوع استفاده ای که دارید، از هندزفری های زیر یک میلیون تومان تا بیشتر از 20 میلیون تومان را در بازار پیدا کنید.
نتیجه گیری
هندزفری های بلوتوثی با توجه به سهولت استفاده و پرکاربرد بودن، یکی از پرطرفدارترین گجت هایی هستند که امروزه در بازار وجود دارند. تنوع بالای این محصولات، قیمت های متفاوت و برندهای مختلف، انتخاب را برای مشتریان سخت کرده است. اما با مطالعه این مقاله شما با 10 نکته که باید قبل از خرید هندزفری بلوتوثی بدانید، آشنا شدید. البته به این نکته هم توجه داشته باشید که محصولی که تهیه میکنید حتما دارای گارانتی معتبر شرکتی باشد که در صورت بروز هر گونه مشکل با مراجعه به شرکت ارائه دهنده گارانتی آن را برطرف کنید.
این ده نکته به شما کمک می کنند که با توجه به نیازی که دارید، بهترین محصول را با کیفیت مطلوب و قیمت مناسب خریداری کنید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.